En toen begon het karretje van de achtbaan opeens weer omhoog te klimmen. Aan elkaar en aan geluksmomentjes, daar moet je je aan vasthouden. Te beginnen met: jou weer voor het eerst zelf wassen en in onze armen houden. Het moment suprême: je wordt losgekoppeld van de beademing en drinkt zelfstandig weer een beetje uit de borst. Infuus na infuus wordt verwijderd. Zo snel kan het dus ook bergopwaarts gaan.

Zus maakt entree

Het andere grote geluk is Zonnestraal Zus die haar entree maakt in Nijmegen. In een soort van All You Need Is Love-scene rijdt na een kleine week de buggy door de gang van het ziekenhuis. Wij rennen in slow-motion om haar in de armen te sluiten. Zelf is ze duidelijk minder onder de indruk. De prinsessenstickers die ze van de verpleegkundige krijgt, zijn interessanter. 

Even emotioneel is het afscheid. Na een paar uur spelen en knuffelen, gaat ze weer de auto in. Toch doet het me goed om te zien dat ze zo vrolijk is, vertroeteld wordt door onze lieve familie waar ze logeert en dat ze goed in haar vel zit.  

Wennen aan medium care

Na een week vijf-sterren-resort-verblijf op de IC wordt Felix overgeplaatst naar medium care, de ‘gewone’ verpleegafdeling voor kinderen. Reden tot juichen, tegelijkertijd erg pittig want het is een flinke overgang waarbij opeens een grote rol aan ons als ouders wordt toebedeeld. “Zo gaat het hekje van het ledikant omlaag en hier liggen de luiers”, aldus de verpleegkundige. “Uhhh… mag ik hem zelf zomaar weer aanraken en oppakken?” was mijn eerste reactie. Geen 24/7 een-op-een-verzorging meer en vanaf nu slaapt papa ’s nachts aan je zijde op een uitklapbed. 

De woorden “naar huis” vallen deze dagen voor het eerst. Natuurlijk zijn we blij met en dankbaar voor alle positieve ontwikkelingen, maar tegelijkertijd Spaans benauwd om er straks “alleen” voor te staan. Er spoken nog allerlei vragen door ons hoofd. Felix versus het parechovirus: 1-0. Nu het vertrouwen nog terugwinnen. De uitslag van de match tegen de epilepsie blijft voorlopig onduidelijk. Uit voorzorg blijf je hier voorlopig medicatie tegen innemen.