Donkerblauwewolk.nl

Als de babytijd niet volgens het boekje gaat

Kraamcadeaus

Na alle heftige kost, tijd voor iets luchtigers. Onze verlate kraamtijd is aangebroken en we zijn zo brutaal om aan bezoek geen cadeautjes, maar een donatie aan het Ronald McDonald Kinderfonds te vragen.

Bewust kraamcadeautje shoppen

Zelf breek ik altijd mijn hoofd als ik weer een cadeautje moet shoppen voor een newborn uit mijn vriendenkring. Wat koop je voor iemand die alles al heeft (want: tweede of derde kind)? En als je, net als ik, van het “ontspullen” bent en een beetje maatschappelijk bewust door het leven probeert te gaan? Voor mijzelf is het een sport om babyspullen tweedehands op de kop te tikken.

Felix moet van Zus met de knuffels spelen. Het bewijs dat wij aan spullen geen gebrek hebben.

Wat inspiratie…

  1. Alsof ik het me over mezelf heb afgeroepen… Al voor de donkerblauwe wolk-toestand gaf ik regelmatig een Kinderfonds-konijn als kraamcadeau. Heerlijke sleepknuffel! En zo doneer je een kleine bijdrage zodat ouders dichtbij hun zieke kind kunnen zijn.
  2. Ook Unicef verkoopt superleuke knuffels en daarnaast boekjes en andere kids-spullen van Oenny voor een mooi doel.
  3. Geef een abonnement op OERRR cadeau. Al voor 1,25 euro per maand steun je Natuurmonumenten en ontvang je tips om met je kleintje de natuur te ontdekken. De allerkleinsten krijgen er een geboorteboom bij.
  4. Ga voor minder afval en stap over op wasbare luiers (ja, dat is écht beter voor het milieu, ook als je het wassen meerekent). Een origineel kraamcadeau is een wasbare zwemluier.
  5. Zus verslindt boekjes en zit momenteel in de ‘zoekboek’-fase. De kinderboeken van Barroux ‘Waar is de zeester?‘ en ‘Waar is de olifant?’ scoren daarom goed. Ze laten je ook nog eens stilstaan bij hoe we omgaan met onze planeet.

Andere ideeën? Deel het in een reactie hieronder.

Vorige

Pauzeknop

Volgende

Superoma

  1. Floor

    Jij powervrouw jij dat je in deze tijden ook nog aan alle anderen denkt. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén