Donkerblauwewolk.nl

Als de babytijd niet volgens het boekje gaat

24-uur opladen

Op een zaterdagmorgen haal ik vers brood bij de bakker-lunchroom in de stad. Dankzij de warmte en beslagen ruiten, de geur van taartjes en croissants, de keuvelende mensen en de serene muziek op de achtergrond word ik even overspoeld met nostalgie van ons oude leven. Toen de helft van ons budget nog aan horeca werd besteed in plaats van aan de Kruidvat en Action. Toen tot diep in de nacht wakker blijven nog een vrijwillige keuze was.  Hele weekenden koffieleuten en de krant lezen. Cappuccino of speciaal bier met vrienden. Een tripje maken op de racefiets door de zonnige polder. Vrijdagmiddagborrel zus, zondagmiddaglunch zo.

Ho, stop de hang naar “vroeger was alles beter”. In dit walhalla van vrijheid blijheid hadden we ook al onze issues. Ik wil niet meer terug, hoogstens voor een week, een weekend, een dag.

Zus aan de babyccino (foto credits: schoonzus A.)

Dit weekend gaat JP met de kids naar zijn moeder. We gunnen elkaar een moment van opladen. Vorige week was hij aan de beurt: men ging op “vriendenweekend”. Denk maar niet dat de sukkelaar is bijgeslapen, maar gelukkig geeft ’s nachts ouwehoeren en dobbelspelletjes spelen ook veel positieve energie. Nu heb ik 24-uur voor mezelf, hoezee! 

Ik moet hoognodig bijslapen. Ik moet afspreken met vrienden. Ik moet klotteren*. Ik moet de stapel Volkskrant-bijlagen van vele weekenden bijlezen. Ik moet naar yoga. Ik moet Boer Zoekt Vrouw terugkijken (essentieel in het leven). Ik moet… even helemaal niets.

*klotteren , klottere , werkwoord , inkopen doen voor het Sinterklaasfeest (Tilburg en Midden-Brabant)

Bron: Swanenberg, A.P.C. (2011), Brabants-Nederlands: Nederlands-Brabants: Handwoordenboek, Someren

Vorige

De zon brak door…

Volgende

Van stoeltje tot oppas en nog veel meer

  1. Geniet ervan! Je hebt het verdiend! En wat een geweldig idee, dat ga ik hier thuis ook opperen ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén