Donkerblauwewolk.nl

Als de babytijd niet volgens het boekje gaat

4 redenen om de vlag uit te hangen

Omdat niets vanzelfsprekend is bij ons thuis, is elke mijlpaal reden voor een feestje. Felix (13 maanden) maakt stapjes vooruit. Met af en toe een traantje van geluk als gevolg. Hoe typisch (en oh zo leerzaam), dat een ietwat ongeduldige, in-control-willen-zijn persoonlijkheid als ik, een kindje kreeg dat zich langzaam en totaal onvoorspelbaar ontwikkelt. Waarom we hier nu de vlag uithangen:

  1. Voor het eerst is de kleine eindbaas – helemaal zelf – omgerold. Toen ik hem op zijn buik terugvond op het speelkleed (ik had hem toch echt op zijn rug achtergelaten?!) dacht ik eerst dat Zus hem een handje had geholpen. Pas toen we het live zagen gebeuren, durfden we een vreugdedansje te doen.
  2. Het zitten gaat steeds zelfstandiger, dus zonder steun, dankzij een stabieler wordende rompbalans. 
  3. Doet hij dit nu echt? Of is het toeval? Nee, hij doet het weer! “Klap eens in de handjes” klinkt het uit de speaker (ik draai vaak kinderliedjes voor die twee) en lachend beweegt hij zijn handjes naar elkaar toe! Ook zien we steeds meer actie-reactie. Een teken dat er cognitief toch wel iets snor zit.
  4. En dan hebben we nog, niet te vergeten, onze Zus (2 jaar 4 mnd). Dankzij Felix’ geschiedenis leerde ik denken: f*ck de perfectie! Want hoe belangrijk is het dat een kind zich volgens dat vervloekte groene boekje ontwikkelt? Totdat Zus onlangs bij het consultatiebureau werkelijk alle testjes met vlag en wimpel passeerde. Ze imponeert iedereen met de 86 songteksten die ze uit haar hoofd kent, door volzinnen uit te spreken (inclusief werkwoordsvervoegingen waar je u tegen zegt) en door gewoon, BAM, puzzels met heul veul stukjes in één keer te leggen.

Ja, je leest hier een iets te opschepperige ouder. Want tegen mijn normen van f*ck de perfectie in, ben ik simpelweg apetrots. Niets moederlijks is mij vreemd. 

Hoppatee, en toen was onze Elvis zomaar opeens naar zijn buik gerold!

Vorige

Voor het eerst

Volgende

Woordenworsteling

  1. peet

    geweldig , het is een doorzetter.

  2. Sanne

    Yeah lekker pochen met de mooie kids, op welke manier dan ook. Elke stap is goud waard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén