Baby’s ontwikkeling niet volgens het boekje

Was het eerste jaar van jouw baby geen roze wolk? Bijvoorbeeld omdat je kindje ziek was, een moeilijke start had of een ontwikkelingsachterstand? Wij, Ellen en Magreet, hebben een ‘Bijzonder Babydagboek’ ontwikkeld. Een invulboek om jonge ouders die door een moeilijke tijd gaan met hun pasgeboren kleintje een steuntje in de rug te bieden. Als alternatief voor een standaard mijlpalen-invulboek. Want het is alles behalve vanzelfsprekend dat baby’s eerste jaar volgens het (groene) boekje verloopt. De Oei-ik-groei-mijlpalen kunnen dan zelfs behoorlijk pijnlijk zijn. Terwijl er zóveel jonge gezinnen zijn die niet aan de ‘standaard’ voldoen.

Omdat ieder kindje uniek is

Van de bevalling tot je baby’s ontwikkeling. Van de gezondheid van je kleintje tot de gevoelens van jullie als ouders. Dit boek helpt bij het vastleggen van herinneringen in een tijd die veel impact op je leven heeft. Om later terug te blikken op die soms mooie, soms verdrietige, maar bovenal bijzondere momenten.

Bestel het baby invulboek

Via de webshop van Zebrapaardje bestel je het boek en zie je een impressie. Het boek is vormgegeven door MOOISMAKEN, telt ruim 80 pagina’s met open vragen en inspirerende quotes. Het kan ook een mooi kraamcadeau zijn, bijvoorbeeld voor vrienden die met hun kindje een zorgintensieve periode beleven.Bijzonder Babydagboek invulboek

In de media

Met de lancering van het Bijzonder Babydagboek waren we zichtbaar in de pers.

Babydagboek Ouders van NuRTL nieuws Bijzonder Babydagboek

Buurvrouwen met ieder een verhaal

Magreet en Ellen zijn buurvrouw in Den Bosch en hebben allebei twee jonge kindjes. 

Magreet Ellen Bijzonder Babydagboek invulboek

Magreet Schijvens (links) is communicatieadviseur bij haar eigen bedrijf Public Stories. Ellen Mullenders (rechts) is eigenaar van Zebrapaardje.nl, webshop in babyspullen en kraamcadeaus.

Magreet belandde na de geboorte van haar zoontje in een rollercoaster van zorg en onzekerheid. Haar zoontje overleefde ternauwernood een virusinfectie in zijn bolletje met cerebrale parese, epilepsie en een ernstige visuele beperking als gevolg. Het eerste jaar smachtte ze naar herkenning en uiteindelijk startte ze zelf een blog. Het standaard “Baby’s eerste jaar” boek gooide ze weg toen invulvragen als “kan ik al kruipen?” onbeantwoord bleven.

Ook Ellen weet dat niets in het leven te plannen is en hoe waardevol het is om je gedachten van je af te schrijven. Haar tweede zoontje kwam op de wereld dankzij een IVF-traject. Via haar webshop Zebrapaardje.nl kun je bij Ellen ‘Het kinderwens dagboek’ bestellen. Uit ervaring weet Ellen hoe moeilijk – fysiek en vooral mentaal – het is wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat.

Ellen gunde Magreet ook een invulboek om het zorgintensieve eerste jaar van haar zoontje vast te leggen. Samen besloten ze zelf zo’n boek op de markt te brengen.