Donkerblauwewolk.nl

Als de babytijd niet volgens het boekje gaat

En toen was ik blogger

OMG… Ik heb het gedaan: mijn lief en leed, mijn wel en vooral wee op het wereldwijde web geslingerd. Het hoge woord is eruit: ik ga bloggen. Ik, die ooit mijn social media accounts verwijderde (dat ging ongeveer als volgt… ik delete rigoureus mijn Facebook-account, om een paar maanden later een nieuwe aan te maken, met de smoes dat ik “als communicatieprofessional Facebook toch nodig heb voor werk”. Oké, de app gooi ik dan van mijn telefoon af. Om alsnog tien keer per dag mijn timeline in mijn internetbrowser te openen…). Vrees niet, je zult me niet zo gauw met een kom home-made granola met sojayoghurt en avocado selfies zien posten #lovemylife #fitmom. Al heb ik er momenteel best iets voor over als die hashtags een weerspiegeling van mijn leven waren.

De behoefte aan erkenning, om te delen, herkenbaarheid te creëren en taboes te doorbreken, wint het van het in mijn schulp kruipen, de bescheidenheid en de aanname dat niemand op mijn vertelsels zit te wachten. Het biedt me afleiding, een hobby: oefenen met WordPress, mijn camera weer van stal halen. Misschien zelfs een beetje zingeving, het gevoel dat ik ook buiten deze vier muren nog besta. Want die komen momenteel behoorlijk op mij af.

Het afgelopen half jaar krabbelde ik veel stukjes, welke ik de komende weken met terugwerkende kracht zal posten. Nu nog de kunst eigen worden om niet 24/7 reacties te checken en nieuwe posts te delen. De zeldzame minuten rust kan ik beter gebruiken om bij te slapen. Reageer vooral! Maar verwacht dus nog geen actieve social mediastrategie van donkerblauwewolk.nl ;-).

Vorige

Prednison-baby

Volgende

De zon brak door…

 1. Renee en Niels

  Trots en sterk

 2. Geert en Mijke

  Prachtig geschreven. We leven nog steeds met jullie mee.

 3. Shirley

  Wat een kanjers zijn jullie toch, alle vier. X

 4. donkerblauwewolk

  Lief! Dankjulliewel! Toch blij dat ik het gedaan heb. Blog met nog maar een select aantal mensen gedeeld en nu al veel hartverwarmende reacties ontvangen. Doet onwijs goed!!

 5. Nicole

  Heel mooi en duidelijk geschreven .Je bent hier een ster in.Zover ik kan/mag beoordelen vind ik dat jullie het als gezin super goed doen. Geef jullie zelf maar eens een flinke schouderklop ,want dat verdienen jullie! Ga zo door blogger,want je doet het hartstikke goed!

 6. Isabel

  Wat ontzettend stoer om dit zo met ons te delen. Heel pittig om in zo’n achtbaan te zitten. Hopelijk snel weer alles tot rust en alleen maar van elkaar genieten. Liefs

 7. Tino Schijvens

  Mooie , ontroerende blogs, de liefde spat er vanaf . Ben erg gegrepen door wat jullie allemaal meemaken en vooral door hoe warm het in jouw schrijven bij mij binnenkomt ! Leef erg met jullie mee , ben in gedachten heel dicht bij jullie ! ❤️

 8. Wat een mooie blog! Heel fijn dat je jullie verhalen wilt delen ☺️ Als moeder van een zorgintensieve peuter (spierziekte) lees ik graag verhalen van andere moeders. Je schrijft op een leuke, luchtige manier over dit toch wel zware onderwerp. Ik hoop dat je veel plezier en rust kan vinden in het bloggen, voor mij is het een uitlaatklep ☺️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén